29 C
Podgorica
September 18, 2020.
Naslovnica MINA Business Do sada odobrene subvencije u iznosu od 2,52 miliona

Do sada odobrene subvencije u iznosu od 2,52 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Putem programa za subvencionisanje julskih zarada zaključno sa četvrtkom je isplaćeno ili se nalazi u postupku isplate 2,96 hiljada zahtjeva, u iznosu od 2,52 miliona EUR.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da to čini 92 odsto od svih primljenih zahtjeva.

“Zaključno sa četvrtkom, zahtjev za subvenciju julskih zarada je podnijelo 3,22 hiljade preduzeća”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva ekonomije.

Program za subvencionisanje zarada, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa, počeo je da se realizuje 1. avgusta u okviru trećeg seta mjera podrške privredi.

Za taj Program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona EUR za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljada preduzeća.

Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD, posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU), https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

„Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac“, objasnili su ranije iz Ministarstva.

Najčitanije

Potvrde za upis u vrtić putem aplikacije e-zdravlje

Podgorica, (MINA) - Dom zdravlja Podgorica od danas će, zbog složene epidemiološke situacije, potvrde...