fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDigitalni marketing preduslov boljeg pozicioniranja destinacije

Digitalni marketing preduslov boljeg pozicioniranja destinacije

Podgorica, (MINA-BUSNESS) – Digitalni marketing je preduslov boljeg pozicioniranja destinacije, ocijenjeno je na seminaru koji je Ministarstvo ekonomskog razvoja organzovalo za lokalne turističke organizacije.

„Digitalna orjentacija, uz intenzivnu saradnju i sinhronizaciju na svim nivoima, predstavljaće dominantan način promocije koji će moći da odgovori sve zahtjevnijem turističkom tržištu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Cilj seminara pod nazivom Digitalni marketing, promocija i PR, bio je osnaživanje promocije i saradnje na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i umrežavanje sa pojedincima i kompanijama koji se bave tom tematikom.

„Imajući u vidu izvanredne prirodne potencijale, raznovrsnost ponude na malom prostoru i ljude kao jedan od naših naznačajnijih resursa, ocijenjeno je da postoje određeni neiskorišćeni potencijali kada je riječ o promociji destinacije“, dodaje se u saopštenju.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević Slavuljica, kazala je da je turizam ključni generator crnogorske ekonomije, a promocija faktor koji određuje bolje pozicioniranje i brendiranje destinacije.

„Promocije mikroturističkih proizvoda koji su u nadležnosti lokalnih turističkih destinacija predispozicija su za poboljšanje konkurentnosti crnogorske destinacije, zato je partnerstvo između svih stejkholdera neophodno, uključujući privatni sektor”, smatra Gardašević Slavuljica.

Kako je Crna Gora sve više u fokusu pažnje svjetskog tržišta, posebno kada je riječ o promociji putem online kanala, prepoznata je potreba osnaživanja saradnje i još bolja sinhronizacija među svim akterima koji se bave promocijom turističkih potencijala.

Iz Ministarstva su kazali da su tokom seminara predstavljeni dobri primjeri iz prakse razičitih aktera, koji su u prethodnom periodu zavrijedili pažnju većeg broja turista sa stranih tržišta, zahvaljujući dobroj online promociji.

„Ovaj događaj ocijenjen je kao odlična šansa za razmjenu iskustava i planova, ali i kao uvod za aktivnosti koje će u budućnosti biti intenzivirane uz podršku Nacionalne turističke organizacije (NTO), a tiču se obuke lokalnih turističkih organizacja i bolje promocije mikrodestinacija“, dodaje se u saopštenju.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, navela je da će se ovakvi događaji nastaviti, jer su prepoznati kroz Digitalnu strategiju kojom je definisan novi strateški pravac online promocije.

„U planu su obuke, podržane od međunarodnih partnera, kojima ćemo unaprijediti rad lokalnih turističkih organizacija, a sprovodimo i niz drugih aktivnosti koji će potpomoći sve segmente promocije Crne Gore kao turističke destinacije” rekla je Tripković Marković.

Predavanje na temu Razumijevanje tržišne komunikacije održala je Ljiljana Burzan-Nikolić, a osim nje govorili su i predstavnici NTO-a, lokalnih turističkih organizacja, Ministarstva ekonomskog razvoja, kao i predstavnici kompanija koji se bave promocijom Crne Gore na digitalnim platformama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije