Naslovnica MINA Business Crno na bijelo: Podržaćemo moratorijum na kredite u trajanju od tri mjeseca

Crno na bijelo: Podržaćemo moratorijum na kredite u trajanju od tri mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA, kao inicijator moratorijuma na kredite kako prošle, tako i ove godine, podržaće na današnjem Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Predlog zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza, saopštili su iz poslaničkog kluba Crno na bijelo.

To će uraditi, kako su objasnili, nakon amandmanskog djelovanja kojim je rok za moratorijum sa šest mjeseci skraćen na tri.

„Ovim skraćenjem trajanja moratorijuma smanjuju se rizici za ugrožavanje finansijskog sistema i otvara se mogućnost da se dati predlog zakona podrži. Moratorijum bi, ukoliko prođe glasanje na plenumu, značio znatno olakšanje građanima i privredi posebno u kontekstu krize izazvane koronavirusom“, kazali su iz kluba Crno na bijelo.

Oni su naveli da su svim svojim djelovanjem do sada pokazali da se u donošenju odluka vode isključivo interesima građana, vodeći računa i o stabilnosti i održivosti cijelog sistema.

„Još jednom pozivamo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pripremi sveobuhvatni program ekonomskih mjera koje će biti usmjerene prema razvoju crnogorske privrede. Građani Crne Gore, kao i drugih zemalja širom svijeta, suočavaju se sa ekonomskim poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, a samo odgovornim djelovanjem i odlukama ta se situacija može olakšati“, zaključuje se u saopštenju poslaničkog kluba Crno na bijelo.

Najčitanije

Sjutra štrajk upozorenja u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Sindikalna organizacija Plantaža organizovaće sjutra štrajk upozorenja, jer, kako navode, nijesu...