fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora ulaže napore da se aktivira turistička privreda

Crna Gora ulaže napore da se aktivira turistička privreda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora, kao prva evropska država bez inficiranih koronavirusom, nastavlja sa posebnom pažnjom da ulaže napore kako bi se zadržali pozitivni trendovi i aktivirala sveukupna, posebno turistička privreda, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova, Vladimir Radulović.

On je, na sastanku Savjeta ministara Jadransko-jonske inicijative (JJI) i ministarskom sastanku Strategije EU za jadransko-jonski region (EUSAIR), održanom putem video konferencije, kazao da Crna Gora počinje da otvara granice vodeći se principijelnim kriterijumima zasnovanim na precizno definisanim preporukama struke.

„Radulović je, ukazujući na značaj razmjene znanja i iskustava, te stvaranja zajedničke vizije koordinisanog i sinhronizovanog socio-ekonomskog oporavka regiona, kazao da Crna Gora počinje da otvara granice vodeći se principijelnim kriterijumima zasnovanim na precizno definisanim preporukama struke“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je, ističući proaktivan pristup u rješavanju izazova, podsjetio na uspješno održani sastanak šefova vlada zemalja članica Centralno-evropske inicijative (CEI) 15. maja, u okviru crnogorskog predsjedavanja.

Radulović je kazao da je uvjeren da će Crna Gora nastaviti da aktivno učestvuje u svim regionalnim mehanizmima, ocijenivši da ujedinjeni napori u oblastima od zajedničkog interesa predstavljaju najbolji odgovor na potrebe regiona.

Na sastanku savjeta ministara JJI i ministarskom sastanku EUSAIR, učestvovali su ministri vanjskih poslova i državni sekretari Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, San Marina, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i predstavnici EU.

Najčitanije