fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeCrna Gora pravo mjesto za ulaganja

Crna Gora pravo mjesto za ulaganja

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Portonovi, prvi evropski One&Only rizort, predstavlja turistički dragulj i vjerodostojnu poruku važnim investitorima da je Crna Gora pravo mjesto za ulaganja, ocijenio je minstar vanjskih poslova, Đorđe Radulović.

Radulović je, u sklopu koncepta ekonomske diplomatije, posjetio prvi rizort tog ultra-luksuznog brenda u ovom dijelu Evrope, koji je kompanija Azmont Investments izgradila u Herceg Novom.

On je rekao da okrenutost Ministarstva vanjskih poslova konceptu ekonomske diplomatije podrazumijeva da svi diplomatski predstavnici promovišu turističke i investicione potencijale Crne Gore.

„Kao svojevrsne ambasadore možemo posmatrati i investitore koji su danas prisutni u zemlji. Svojim uspješnim projektima oni na najbolji način svjedoče da je Crna Gora dragulj Mediterana, ali i zemlja u kojoj su ulaganja u sjajne ideje kao što je One&Only Portonovi, dobrodošla“, kazao je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz Mnistarstva, ocijenio da One&Only Portonovi predstavlja primjer nenametljivog luksuza, savršeno ukljopljenog u ambijent i autentičnu mediteransku arhitekturu.

Prema njegovim rječima, veoma je važna i činjenica da se pažljivim odnosom i poštovanjem socijalnog konteksta ovaj projekat stopio sa gradom u koji je došao i u kome je rastao, kao i sa njegovim stanovništvom.

Zbog te svoje vrline, ali i slike koju u dodiru sa planinama i Bokokotorskim zalivom ostavlja u sjećanju posjetioca, Radulović je kazao da na pravi način simbolizuje Crnu Goru.

„Kao takav može predstavljati idealnog domaćina međunarodnim konferencijama kojima Crna Gora predsjedava, a koje okupljaju visoke zvaničnike zemalja učesnica tih inicijativa“, smatra Radulović.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rashad Aliyev, saopštio je da ga raduje što Vlada i ministarstva u njenom sastavu prepoznaju značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke i turističkih potencijala koje Crna Gora ima.

Na sastanku je ocijenjeno da su kontinuirana saradnja i zajednička promocija Crne Gore od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje ponude, te privlačenje gostiju.

Aliyev je posebno istakao značaj Portonovog za razvoj i podršku lokalnoj zajednici kojoj su lojalan partner od 2012. godine kada je kompanija došla u Crnu Goru.

Tokom susreta u Portonovom Radulović je informisao sagovornika da prema procjenama Svjetske banke (SB), kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija, crnogorska ekonomija bilježi snažan rast i da se očekuje oporavak svih ključnih indikatora u narednoj godini.

„Istakavši da je Crnoj Gori od Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC) dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja, on je ukazao da upravo ta investicija vrijedna 900 miliona EUR govori da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ulaganja“, navodi se u saopštenju.

Radulović je zaključio da će planirane ekonomske reforme u sadejstvu sa daljim naporima Vlade na planu uspostavljanja vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u značajnoj mjeri unaprijediti poslovni ambijent i učiniti Crnu Goru još privlačnijom destinacijom za investicije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...