fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora pokazala da je sigurna destinacija

Crna Gora pokazala da je sigurna destinacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Danilo Orlandić, kazao je kako vjeruje da je Crna Gora pokazala da je sigurna i bezbjedna destiniacija za sve one koji dolaze u zemlju.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da se poslije četiri i po mjeseca situacija na crnogorskim aerodromima polako stabilizuje.

“U junu smo imali osam destinacija, u julu ćemo imati 23 destinacije, a vjerujem da ćemo u avgustu imati znatno veći saobraćaj”, rekao je Orlandić.

On smatra kako bi najveći teret u ovom vremenu trebalo da ponese nacionalni avioprevoznik, prenosi portal RTCG.

“Montenegro Airlines (MA) sigurno i stabilno podiže letove i već pokriva određene destinacije. Moramo biti svjesni da smo i mi i oni dosta ugroženi i da država mora da pomogne nacionalnog avioprevoznika. Bez njega nema dalje stabilizacije situacije”, ocijenio je Orlandić.

On je saopštio kako su imali intenzivne kontakte sa svim aviokompanijama, koje su potvrdile zainteresovanost da obnove saobraćaj prema Crnoj Gori.

“Ali imamo tu situaciju oko otvaranja granica. Režimi na granicama su specifični i to je dodatni problem”, naveo je Orlandić.

On je rekao da su svi dolazni letovi praktično puni, te da su u subotu imali blizu 1,5 hiljada putnika.

To je, kako je kazao Orlandić, dobar pokazatelj u odnosu na prethodni period.

On je podsjetio da su uspjeli da otvore dvije nove linije – prema Dablinu, ali i za Luksemburg koja startuje 19. jula.

“U avgustu se nadamo da ćemo imati tri nove linije. Vjerujem da Crna Gora pokazuje da je sigurna i bezbjedna destinacija za sve koji dolaze. Očekujem u drugoj polovini jula značajno veći broj letova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ako se ova situacija održi pod kontrolom, a vjerujem da hoće”, dodao je Orlandić.

Najčitanije

Agencija za sajber bezbjednost osnažiće kapacitete države u toj oblasti

Podgorica, (MINA) – Uspostavljanjem Agencije za sajber bezbjednost dodatno će biti osnaženi kapaciteti Crne...