fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudvanska rivijera: Jovanić akter skandaloznih odluka Privrednog suda

Budvanska rivijera: Jovanić akter skandaloznih odluka Privrednog suda

Budva, (MINA-BUSINESS) – Podgorički Prvredni sud usvojio je prigovor podgoričke kompanije Euromix Trade na predlog Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera za izvršenje i naplatu duga od 350 hiljada EUR i stranke uputio na parnični postupak.

Iz Budvanske rivijere su saopštili da predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, koji je, kako su kazali, poznat po brojnim kontroverznim odlukama u prethodnom periodu, nastavlja praksu da i dalje bude akter skandaloznih odluka tog suda.

„Nakon što je javni izvršitelj prihvatio naš predlog za izvršenje i naplatu duga od 350 hiljada EUR od kompanije Euromix-Trade, Budvanska rivijera je dobila rješenje kojim ovaj sud usvaja prigovor izvršnog dužnika i upućuje nas na parnični postupak“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da će ostaviti da javnost procijeni koji su motivi Jovanića da izvršenje, koje je i po nalazu Vijeća sudija donijeto na osnovu vjerodostojne isprave, ospori i omogući suprotnoj strani odugovlačenje u parničnom postupku.

„Za nas je to svakako još jedan pokazatelj njegovih neosnovanih aktivnosti direktno usmjerenih protiv interesa našeg preduzeća“, naveli su z Budvanske rivijere.

Oni tvrde da je takva odluka suda, osim što je nezakonita, veoma opasna za pravni sistem.

„To iz razloga što postupajući sudija Jovanić u svojoj odluci konstatuje da je mjenica podnijeta u skladu sa odredbom člana 38 stav 3 Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, odbijajajući argumentaciju izvršnog dužnika. Zbog toga je nejasno šta treba raspraviti u parničnom postupku ako je mjenica zakonita, osim ukoliko nema lični interes da se prolongira postupak, a na štetu Budvanske rivijere“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su poručili da se nadaju da će takvi i slični skandalozni postupci Jovanića, čiji su motivi, kako tvrde, daleko od pravde, pravičnosti, efikasne i blagovremene pravne zaštite, uskoro biti predmet preispitivanje njegovih odluka i utvrđivanja odgovornosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije