fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBrošurama pomažu razvoj ruralnog turizma *

Brošurama pomažu razvoj ruralnog turizma *

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Nikšić je u oko 30 ugostiteljskih objekata u gradu podijelila više od 500 brošura Priroda, seoska domaćinstva i mi, kako bi promovisala ruralna područja, život u seoskim domaćinstvima i skrivena mjesta netaknute prirode u opštini.

Direktor TO, Boris Muratović, saopštio je da su tom akcijom na kreativan način, u vrijeme složene epidemiološke situacije u Nikšiću, obilježili Svjetski dan turizma i ispoštovali zalaganje Svjetske turističke organizacije da ova godina bude u znaku turizma i ruralnog razvoja.

“Povratak prirodi i razvoj ruralnog turizma postala je alternativa u vremenu pandemije i brojnih ograničenja za normalno funkcionisanje turističkog sektora zbog zatvaranja državnih granica, obustave lokalnog i međunarodnog saobraćaja i ograničavanja kretanja ljudi, posebno u svjetski važnim turističkim destinacijama”, kazao je Muratović.

Prema njegovim riječima, koronavirus bi trebalo sve da nauči da je priroda čovjekov najbolji prijatelj.

TO je povodom praznika poklonila i zaštitne maske sa svojim logom zaposlenima u više od 30 lokala u gradu kako bi skrenuli pažnju na odgovorno ponašanje pojedinaca u vrijeme pandemije.

U tim objektima je podijeljeno i par stotina hemijskih olovaka na kojima je logo nikšićke TO.

Muratović je rekao da mu je žao što će od sjutra biti obustavljen rad ugostiteljskih objekata u Nikšiću, jer će sektor koji je pretrpio najveću štetu zbog koronavirusa opet ispaštati. On je dodao da mjere NKT-a nijesu poštovali nesavjesni pojedinci koji su neodgovornim ponašanjem doveli do loše epidemiološke situacije u Nikšiću.

“Od prve corona free destinacije, postali smo jedna od najugroženijih zemalja u Evropi, isključivo zahvaljujući nesavjesnim pojedincima. TO Nikšić svojim primjerom pokazuje kako se, uz poštovanje aktuelnih mjera NKT-a, može promovisati svoj grad, a ujedno i čuvati zrdavlje sugrađana”, saopštio je Muratović.

Turistička organizacija Nikšić je povodom praznika pripremila i nagradnu igru za sugrađane, koji da bi mogli učestvovati treba da naprave zanimljivu fotografiju podijeljene brošure ili nekog dijela grada i objave je na svom Instagram profilu.

Oni su objasnili da je neophodno da taguju zvanični Instagram profil TO Nikšić (visitniksic) i u opisu fotografije stave hashtag svjetskidanturizmaniksic.

Fotografija koja do 2. oktobra do 12 sati sakupi najveći broj lajkova biće nagrađena novčanim iznosom od 50 EUR. I pet fotografija sa najvećim brojem lajkova biće nagrađene suvenirom Nikšića koji još nije zvanično promovisan.

TO Nikšića prezentovala je sredinom avgusta svoj logo promijenjen nakon 15 godina postojanja i promovisala brošuru Priroda, seoska domaćinstva i mi, čiju izradu je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi.

Izradom brošure u teškom vremenu za turizam izazvanog pandemijom koronavirusa u toj TO željeli su da promovišu male proizvođače hrane i pića koji rade na prostoru nikšićke opštine i olakšaju im pronalazak kupaca i približe gostima seoska domaćinstva koja vrijedi posjetiti.

U brošuri je predstavljena priroda kojom obiluje Nikšić, a osmišljena je kao putokaz za pet ispunjenih dana za sve koji posjećuju tu opštinu i predočene mogućnosti za brojne izlete za one koji vole da uživaju u prirodi, kao i date ponude za aktivni odmor i ljubitelje adrenalinskih sportova.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...