fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBroker u Nikšiću neovlašćeno trgovao akcijama klijenata

Broker u Nikšiću neovlašćeno trgovao akcijama klijenata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Nikšićka policija je postupala po prijavi deset oštećenih lica – klijenata u jednom investicionom društvu u Nikšiću, a u vezi sa nezakonitom prodajom akcija preduzeća u Crnoj Gori koje su bile u vlasništvu podnosilaca prijava. Oni su za to saznali na osnovu neisplaćene pripadajuće dividende“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici su preduzeli niz aktivnosti i došli do sumnje da je M.Ž. izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, kao ovlašćeni broker u investicionom društvu, na tržištu kapitala nezakonito raspolagao odnosno trgovao i otuđio akcije klijenata tog društva, a sve bez naloga i njihovog znanja.

„Na taj način je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 78,3 hiljade EUR“, dodaje se u saopštenju.

M.Ž. se trenutno ne nalazi na teritoriji Crne Gore, te se u vezi toga preduzimaju aktivnosti kako bi osumnjičeni bio dostupan crnogorskim istražnim organima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije