NaslovnicaMINA BusinessBečić: Ponosan sam što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice

Bečić: Ponosan sam što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić, saopštio je da je ponosan što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice kroz značajno uvećanje plata.

„Danas je istorijski dan za Crnu Goru. Kao predsjednik 27. saziva Skupštine, ponosan sam što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice kroz značajno uvećanje plata, tako da će prosječna zarada porasti oko 25 odsto“, napisao je Bečić na Twitteru.

On je rekao da je posebno radostan što će u izazovnim vremenima pandemije, plodove rada parlamenta, kroz uvećanje zarada od 35 odsto u prosjeku, ubirati zdravstveni radnici.

„Obećao sam da ćemo se izdići iz podjela koje nam je nametnuo bivši režim i preseliti se na teren ekonomskog oporavka. Za samo 16 mjeseci uspjeli smo da povećamo minimalnu zaradu sa 250 na 450 EUR, prosječnu sa 530 na 700 EUR, minimalnu penziju sa 147 na 200 EUR, staračke naknade sa 100 na 140 EUR“, precizirao je Bečić.

On je podsjetio da su obezbijedili i besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori, uveli dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, omogućili isplatu otpremnina u iznosu od 12 hiljada EUR bivšim zaposlenima u sektoru rudarske i metalske industrije, vratili naknade majkama sa troje ili više djece i brojna druga dostignuća.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije