fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBečić čestitao Praznik rada

Bečić čestitao Praznik rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je svim građanima 1. maj – Međunarodni praznik rada.

“Činjenica je da živimo u državi u kojoj se prava radnika svakodnevno i bezobzirno krše. Činjenica je, takođe, i to da je stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori nikada veća”, rekao je Bečić.

On je naveo da u takvim uslovima, praznik rada, prije predstavlja povod za malo nostalgije za vremenima kada su se prava radnika poštovala više nego danas, nego što predstavlja datum na koji bi imali razloga da se pohvalimo nekim rezultatom ili nivoom do kojeg smo, u oblasti poštovanja prava radnika, uspjeli da dospijemo.

“I dalje se ovdje bespoštedno eksploatišu zaposleni. I dalje i zaposleni i nezaposleni, jednako, strijepe od socijalne i ekonomske nesigurnosti. I dalje poslodavci, uz rijetke izuzetke, gledaju isključivo vlastiti interes dok za potrebe zaposlenih nemaju sluha”, naveo je Bečić u čestitki.

On je rekao da su crnogorska država i zajednica snažno obilježene nejednakom dostupnošću poslova za svakoga ko konkuriše.

“I dalje se daleko više pažnje, prilikom razgovora za posao, ako do istih nekad i dođe, obraća na političku profilaciju kandidata, dok su znanje, stručnost, obrazovanje od drugostepenog značaja, ako su, u percepciji onih koji o svemu tome odlučuju, od značaja uopšte”, poručio je Bečić.

On je rekao da se i dalje zaposleni najčešće pominju u kontekstu “jedan zaposleni – četiri glasa”.

“U pomenutim okolnostima, intimno i duboko protivljenje svih nas ovakvim, nepoželjnim praksama u našem društvu, moralo bi dobiti konkretnu manifestaciju u onome što je borba za prava na dostojanstven rad svih nas koje je jedno od fundamentalnih ljudskih prava”, zaključio je Bečić.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...