fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZbog minusa od 3,5 miliona slijedi racionalizacija

Zbog minusa od 3,5 miliona slijedi racionalizacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Tivat će naredna biti godina racionalizacije i stabilizacije finansija, saopštio je predsjednik te Opštine, Željko Komnenović i dodao da je prethodna vlast ostavila minus u budžetu od 3,5 miliona EUR.

U toku je rasprava o nacrtu budžeta za narednu godinu koji će, kako je kazao, iznositi 16,5 miliona EUR, što je značajno manje nego prošle godine.

„Naredna neće biti godina velikih ulaganja, nego racionalizacije i stabilizacije gradskog budžeta“, kazao je Komnenović u Jutarnjem programu TVCG, prenosi porta RTCG.

On je naveo i da je Tivat prepoznat kao nautička destinacija zahvaljujući velikim kompleksima poput Luštice bay i Porto Montenegra.

„Ono što je obilježilo rukovođenje gradom u prethodnom periodu, što su i građani prepoznali, jeste nenamjensko i loše vođenje grada, tako da smo zatekli minus u gradskoj kasi od 3,5 miliona, koji moramo da saniramo“, rekao je Komnenović.

On je podsjetio da će 21. novembra svečanom sjednicom, uz poštovanje svih mjera, biti obilježen Dan Opštine Tivat.

„Dan Opštine će biti obilježen skromnije nego proteklih godina, ali moramo se prilagoditi nastaloj situacija“, zaključio je Komnenović.

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske diplomatije

Podgorica, (MINA) - Prihvatanje amandmana Crne Gore na nacrt rezolucije o Srebrenici veliki je...