fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZavršena rekonstrukcija puta Cetinje - Njeguši

Završena rekonstrukcija puta Cetinje – Njeguši

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Druga faza rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši, Bajička ulica potpuno je završena, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, kazao je da su radovi na jednoj od glavnih saobraćajnica, u dužini 1,6 kilometara, uspješno okončani.

On je dodao da će povezivanjem sa drugim saobraćajnicama, čija je izgradnja u toku, Prijestonica biti dobro umrežena.

“Rekonstrukcijom ove sabraćajnice omogućeno je nesmetano i bezbjedno saobraćanje na regionalnom putu Cetinje-Njeguši-Kotor, koji je zbog turističkog značaja ovog dijela Crne Gore veoma opterećen u toku ljetnje turističke sezone”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, rekonstrukcijom ovog dijela puta, kao i skorim završetkom izgradnje puta Cetinje-Čevo i Čekanje-Čevo, Prijestonica Cetinje će dobiti modernu mrežu regionalnih i magistralnih puteva.

Gradonačelnik Cetinja, Nikola Đurašković, rekao je da su radovi uprkos brojnim izazovima dovedeni do kraja.

On je, uz zahvalnost građanima za strpljenje, najavio da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa modernizacijom gradske infrastrukture.

“Prijestonica Cetinje je, u saradnji sa Upravom za saobraćaj, odradila kompletnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, vodovod i na određenim dionicama postavila novi elektro-energetski kabl. Takođe, radimo i na uređenju trotoarskih i zelenih površina uz saobraćajnicu”, naveo je Đurašković.

Direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović, kazao je da je rekonstrukcija urađena u skladu sa standardima struke.

“Ugovorena vrijednost radova je 1,84 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV). Rekonstruisan je dio Bulevara crnogorskih heroja i ulice prema Bajicama, kao i dio regionalnog puta Cetinje – Njeguši – Kotor, u dužini od 1,6 kilometara”, precizirao je Vuksanović.

Oivičenje kolovoza, kako je objasnio, realizovano je ivičnjacima sa trotoarima u širini eksproprijacije, a na mjestima pješačkih prelaza predviđene su rampe za invalidska kolica.

Put je opremljen odgovarajućom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i opremom, a za potrebe odvođenja atmosferskih voda urađen je kolektor atmosferske kanalizacije na kompletnoj dionici puta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije