fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeZaokružen investicioni ciklus od deset miliona EUR

Zaokružen investicioni ciklus od deset miliona EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Comp comerc iz Nikšića, u okviru koje posluje i hotel Onogošt, zaokružila je investicioni ciklus od deset miliona EUR, a narednih dana počinje realizaciju novih značajnih projekata, saopštio je njen vlasnik i izvršni direktor, Ranko Jovović.

On je agenciji Mina-business kazao da je proteklu godinu u toj kompaniji obilježilo intenzivno investiranje u izuzetno krupne projekte u Nikšiću i Herceg Novom.

“U Nikšiću smo završili Logistički centar, a vrijednost tog projekta bila je oko pet miliona EUR. I u Onogoštu nastavljamo značajne projekte, investicija je veća od četiri miliona EUR, a u ovoj godini planiramo da uložimo još oko dva miliona, kako bi hotel doveli na nivo četiri zvjezdice”, rekao je Jovović.

Investicija u Onogoštu, prema njegovim riječima, podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju prostora recepcije, holova i sale.

“Uradićemo dvije kongresne dvorane, a u donjem dijelu gdje se nalazi naša Craft pivara, otvorićemo modernu pivnicu, čime ćemo dobiti još jedan novi dio. Investicija bi trebalo da bude teška oko dva miliona za završetak soba u staroj zgradi hotela i poslovni dio novog hotela”, objasnio je Jovović.

On je dodao da u realizaciju tog projekta planira da krene nakon završetka praznika, za koje je pripremljen bogat program od 31. decembra do 2. januara, kao i za Badnji dan i Božić.

Govoreći o izmijenjenoj slici hotela Onogošt otkako je preuzeo vlasništvo, Jovović je podsjetio da su u prošloj godini u taverni popularne “čaše”, kako se naziva nekadašnji novi dio objekta, otvorili prvu Craft pivaru u Crnoj Gori, Mamut.

“Rezultati pivare su izvanredni, a od prije desetak dana počela je i linja za flaširanje, pa će uskoro u radnjama građani moći da kupe naše pivo”, najavio je Jovović.

Prema njegovim riječima, otvaranje u starom dijelu hotela lounge bara, koji je nedavno obilježio godišnjicu rada, zadovoljio je ukuse gostiju što najbolje odslikava posjećenost i promet.

I zimska turistička sezona nedavno je ozvaničena na visoravni Vučje i istoimenom hotelu kod Nikšića, kojim takođe gazduje Jovović, a ponuda je obogaćena Domaćim ukusima.

“U sopstvenoj režiji napravili smo domaće farme. To je prvi put da sa geografskim porijeklom iz Crne Gore imate farmu i zaokruženu ponudu domaćih proizvoda u objektima. Vučje je zaštilo taj brend i uskoro će na menije stići pršut, kobasica i ostali proizvodi te vrste. U našim objektima će se naći zaokružen ciklus i domaće hrane što je vrlo značajno za dalji razvoj i prezentovanje Crne Gore kao turističke destinacije”, kazao je Jovović.

On smatra da će realizacijom tog projekta kompanija dati veliki doprinos kampanji Ministarstva turizma pod nazivom Domaći ukusi.

“Želimo da u narednom periodu zatvorimo kompletan ciklus otvaranjem farmi svinja na Kapinom Polju i goveda i ovaca na Vučju, za čiju ishranu imamo treber, kao nus proizvod iz naše Craft pivare. Zasadili smo i velike površine djeteline čime smo zaokružili kompletnu priču da se sve iskoristi i nema otpada”, objasnio je Jovović.

Uz planiranu rekonstrukciju hotela Onogošt, on planira da ove godine otvori i dva nova objekta, Sport kafe u Herceg Novom, koji bi trebao da počne da radi za dva mjeseca, kao i restoran u Luštici bayu, koji će, vjerovatno, dobiti naziv Forest see, po objektu u Nikšiću otvorenom prije 11 godina.

“I istoimeni objekat u Podgorici bilježi u kontinuitetu dobre rezultate, jer se trudimo da gosti osjete domaćinsku atmosferu u našim objektima”, obrazložio je dobre poslovne rezultate Jovović.

On je saopštio da je i fabrika peleta na Vučju zabilježila rast prodaje u prošloj godini.

U kompaniji Comp comerc povećan je broj zaposlenih na više od 400 radnika, a žele da, kako je rekao Jovović, nastave sa rastom i razvojem.

“Zarade redovno izmirujemo, a zaposlenima smo obezbijedili i dodatne obuke, jer se svi trudimo da učimo što više”, kazao je Jovović.

Najčitanije

Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Američki indeksi skočili su u petak nakon što je aprilski izvještaj...