fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZakonom omogućavaju kreiranje kreditno-garantnog fonda

Zakonom omogućavaju kreiranje kreditno-garantnog fonda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacrt zakona o kreditno-garantnom fondu je spreman za utvrđivanje na Vladi, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

“Tim zakonom će se omogućiti kreiranje kreditno-garantnog fonda, a samim tim dati veliki doprinos lakšem pristupu kreditima i povoljnijem finansiranju za veliki broj malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori”, napisao je Milatović na svom Twitter profilu.

On je kazao da u procesu kreiranja kreditno-garantnog fonda Ministarstvo ekonomskog razvoja ima snažnu podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

“Kreditno-garantni fond će biti dugoročni partner našoj privredi na putu razvoja, a našu zemlju učiniti otpornijom na buduće ekonomske i finansijske krize”, poručio je Milatović.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, kazao je da su sredstva za kreditno-garantni fond opredijeljena Zakonom o budžetu za ovu godinu.

foto: Flickr Vlade/screenshot

“Tako da će ova Vlada omogućiti lakši i jeftiniji pristup novcu za privredu i pospješiti zapošljavanje u Crnoj Gori”, napisao je Odović na svom Twitter profilu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...