fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZainteresovani da se prijave i predstavljaju Crnu Goru na samitu u Italiji

Zainteresovani da se prijave i predstavljaju Crnu Goru na samitu u Italiji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je mlade ljude da se prijave na poziv i predstavljaju Crnu Goru na Globalnom omladinskom turističkom samitu (GYTS) u Italiji.

“Turizam predstavlja dokazani izvor mogućnosti za mlade ljude, koji će omogućiti da dostignu i oslobode svoj puni potencijal, Ako želiš da budeš dio ove priče, prijavi se na poziv. Troškove puta, boravka i učešća snosi Ministarstvo ekonomskog razvoja i Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO)”, navodi se u saopštenju.

Mladi lideri u turizmu će imati priliku da borave sedam dana u italijanskom gradu Sorento, razmijene iskustva, ideje i vizije sa vršnajcima iz cijelog svijeta.

GYTS je nova platforma, koju je razvila UNWTO, sa ciljem osnaživanja i aktivnijeg angažmana mladih u sektoru turizma.

Samit će se održati u Sorentu, u Italiji, od 27. juna do 3. jula i okupiće mlade iz cijelog svijeta, dajući im mogućnost da podijele svoje vizije i perspektive razvoja sektora turizma.

“U skladu sa posvećenošću UNWTO-a u osnaživanju i boljoj inkluziji mladih, ova inicijativa će omogućiti učesnicima da se povežu sa liderima iz svijeta politike i biznisa, čineći ih dijelom procesa donošenja odluka, čime turizam ispunjava svoj potencijal pokretača Agende za održivi razvoj”, navodi se u saopštenju.

Konkurs je otvoren od danas do 28. feburara, za mlade ljude od 12 do 18 godina, a u skladu sa kriterijumima će biti izabrana dva kandidata/kandidatkinje koji će predstavljati Crnu Goru.

“Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacione forme, dostavljanjem potrebne dokumentacije i motivacionog pisma Zašto sam ja najbolji kandidat za predstavljanje Crne Gore na GYTS, dužine do dvije hiljade karaktera i eseja na temu Ideje mladih za unapređenje crnogorskog turizma, dužine do tri hiljade karaktera, na e-mail adresu [email protected]”, precizira se u saopštenju.

Tokom samita biće organizovano više događaja, radionica i obrazovnih inicijativa, a biće formirana i jedinstvena platforma za razmjenu iskustava i diskusiju o inovativnim idejama, vizijama i predlozima za budućnost održivog turizma, u čemu će mladi lideri imati važnu ulogu.

Pokretanje Globalnog samita o omladinskom turizmu poklapa se sa Evropskom godinom mladih. GYTS serijal će uključiti i nekoliko kasnijih vebinara tokom kojih će učesnici učiti o turizmu i održivosti, kulturi i gastronomiji, inovacijama i klimatskim akcijama, kao i drugim srodnim temama.
Detaljnije informacije o samom događaju moguće je pronaći na https://www.unwto.org/europe/global-youth-tourism-summit

Rok za prijavu kandidata je 28. februar. Selekcija kandidata će se obaviti na osnovu kriterijuma za bodovanje i usmenog intervjua na engleskom jeziku. Ministarstvo zadržava prvo da kontaktira samo kandidate koji će nakon utvrđenog najvećeg broja bodova biti pozvani na intervju.

Rezultati poziva i imena odabranih kandidata će biti objavljeni na web stranici Ministarstva ekonomskog razvoja, u roku od sedam dana od završetka poziva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije