fbpx
10.8 C
Podgorica
January 31, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessZadovoljni brojem posjetilaca

Zadovoljni brojem posjetilaca

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Sezona na Žabljaku je kasno krenula, ali su zadovoljni brojem posjetilaca, saopštio je direktor skijališta Savin kuk, Marinko Purić.

Kako je još na jesen sve bilo spremno za goste, iz Skijališta žale što snijega nije bilo ranije. Iako su gubici, kako kažu, nenadoknadivi, ipak se nadaju da će od sezone izvući najviše što mogu, prenosi portal RTCG.

“Posjetilaca imamo dosta. Tako da nadam se da će ovaj dio raspusta biti dosta posjetilaca. Zadovoljni smo, jeste da je sezona kasno krenula, ali imamo cijeli februar”, kazao je Purić za TVCG.

A s obzirom da su na Žabljaku propustili špic sezone – zimski raspust, iz Turističke organizacije kažu da je snijeg zakasnio. Ipak, prolongiranje počeka drugog polugođa ide im na ruku.

“Negdje su svi jedva čekali snijeg, produžetak raspusta nam je dodatno išao na ruku da dobijemo prve ozbiljnije goste na Žabljaku. Tako da jeste da je zakašnjenje ali se zaista se nadamo da ćemo uspjeti da nadoknadimo jedan dio gubitaka i da čak imamo produžetak sezone”, kazala je direktorica TO Žabljak, Vanja Krgović Šarović.

Ona je rekla da je zimski ambijent i doživljaj planine naveo mnoge da ponovo aktiviraju rezervacije.

“Mogu reći da danas nemamo tako dobru popunjenost, možda negdje na 30 odsto, ali već sljedećih dana očekujemo da se ta slika iz dana u dan popravlja”, kazala je Krgović-Šarović.

A kako bi turisti bezbjedno stigli na Žabljak, putevi moraju biti prohodni. To znaju i u opštini, pa smo na putu do Žabljaka sreli više snjegočistača i saobraćalo se bez zastoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije