fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVrlo dobar početak zimske sezone

Vrlo dobar početak zimske sezone

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zimska turistička sezona je vrlo dobro počela, što pokazuje posjeta tokom novogodišnjih praznika, a i rezervacije u narednom periodu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da su prilozi tokom novogodišnje noći najbolji pokazatelj kako se odvija ovogodišnja zimska turistička sezona.

„Kada govorimo o nekim statističkim podacima, prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju NTO-u svakog petka, 30. decembra u Crnoj Gori je boravilo oko 24 hiljade turista i to je oko 122 odsto više u odnosu na isti period 2021. godine“, rekla je Vujović agenciji Mina-business.

Ona je navela da je to u poređenju sa 2019. godinom, 100 odsto više.

„Kada govorimo o nekim gradovima koji su najposjećeniji, tradicionalno to je Budva, ali tu su i neki drugi gradovi koji su izuzetno dobro posjećeni poput Bara, Herceg Novog, zatim Kolašina, Tivta i Kotora“, rekla je Vujović.

Ona je, govoreći o centralnom dijelu, kazala da je vrlo zanimljiv podatak da je Podgorica odlično posjećena, te da je trenutno 60 odsto više turista u odnosu na 2019. godinu.

„Vjerujemo da je sezona vrlo dobro počela tako da je privreda takođe zadovoljna i rezervacijama u narednom periodu“, ocijenila je Vujović.

Najveći dio aktivnosti, kako je rekla, kada je u pitanju promocija zimske turističke sezone, je iza nas, sa fokusom na region.

„Učestvovali smo na međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, takođe imali smo i promotivni događaj i u Novom Sadu i Beogradu, zatim i u Sarajevu. Predstavili smo se na svjetskoj turističkoj berzi u Londonu i imali poslovnu radionicu u Beču gdje je predstavljen segment turističke ponude“, podsjetila je Vujović.

Ona je poručila da će nastaviti sa brojnim promotivnim aktivnostima i studijskim posjetama.

„Kada govorimo o nekim studijskim posjetama, tu bih napomenula studijsku posjetu turoperatora iz Češke, zatim iz Izraela, kao i iz skandinavskih zemalja. Njima je predstavljen i ovaj segment turističke ponude i bili su vrlo zainteresovani“, rekla je Vujović.

Ona smatra da je potrebno raditi na unapređenju smještajnih kapaciteta kako bi bili zanimljivi i za goste iz srednje i zapadne Evrope.

„Tu naravno mislim i na gradove na sjeveru, jer zaista imaju mnogo toga da ponude“, ocijenila je Vujović.

Ona je navela da, što se tiče gradova na primorju i ove zimske turističke sezone, zainteresovanost je od samog početka bila na visokom nivou, imajući u vidu da su se svi već dvije godine uželjeli dobrih dočeka nove godine koji su karakteristični za primorske gradove.

„Tu moram istaći neka imena koja su nastupila i koja su sigurno dovela do ovakve zainteresovanosti poput Zdravka Čolića, Dina Merlina, Gibonnija, Konstrakte, Sare Jo i brojnih drugih izvođača koji su nastupali na trgovima, ali i brojnim hotelima“, rekla je Vujović.

Ona je kazala da je na sjeveru, takođe, zainteresovanost bila na visokom nivou, međutim situacija je negdje kao i svake godine neizvjesna jer dosta zavisi od snježnih padavina.

„Nadamo se da će ovi prvi dani ove godine donijeti snijeg i da će se sezona produžiti“, zaključila je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije