fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVrijednost otkupa 12,1 milion EUR

Vrijednost otkupa 12,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u trećem kvartalu iznosila je 12,1 milion EUR, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 3,6 miliona EUR ili 29,8 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 8,5 miliona EUR ili 70,2 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu porasla je 3,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Od toga je zabilježen pad vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 11,1 odsto i rast vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 11,2 odsto”, navodi se u saopštenju.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu svježe povrće učestvuje sa 23,2 odsto, sirovo kravlje mlijeko 16,9 odsto, svježe voće 14,3 odsto, stoka po vrstama i kategorijama 13,1 odsto i kokošija jaja 10,8 odsto.

Grožđe učestvuje sa 8,1 odsto, ostali proizvodi 6,7 odsto, svježa riba 4,3 odsto, industrijsko bilje 1,7 odsto, prerađevine voća i grožđa učestvuju 0,7 odsto i žita 0,2 odsto.

Najčitanije

Putevi

Putevi pretežno suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i...
Vaskrs

Danas je Vaskrs