fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVratiće rate za kredit i dug državi

Vratiće rate za kredit i dug državi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Barska plovidba će, zahvaljujući većem prihodu, 21. januara bez državne pomoći sama platiti ratu kredita kineskoj Exim banci, saopštio je izvršni direktor te kompanije, Zoran Tajić.

On je u Emisiji za pomorce na Radiju Crne Gore kazao da brod Bar Barske plovidbe, koji je do sada iznajmljivala kompanija Sea pioneer iz Londona, ima novog zakupca, dok je cijena dnevnog najma znatno veća i iznosiće skoro 20 hiljada USD.

“Znači da ćemo sa tim novim prihodima imati, ne samo nesmetan rad i poslovanje u narednoj godini, već ćemo moći da u potpunosti isplatimo dugove. Imamo dvije rate naredne godine u januaru i julu prema kineskoj banci, koje ćemo sigurno platiti, i ne samo to nego i vratiti nekoliko rata koje smo dužni državi, koja je u prethodnom periodu morala da plati nekoliko rata kada su najamnine bile loše”, kazao je Tajić.

Za kupovinu brodova Bar i Budva uzet je kredit od kineske Exim banke, prenosi portal RTCG.

“Danska kompanija Norden preuzima brod Bar već sjutra i brod ide za Australiju i dalje sa novom kompanijom nadam se uspješnoj saradnji u narednoj godini”, rekao je Tajić.

Brod Budva je kod unajmitelja Sea pioneer iz Londona do kraja januara. Tajić najavljuje da će i to plovilo, od februara naredne godine, imati novog unajmitelja.

Na svjetskom pomorskom tržištu nikada veće cijene pomorskog prevoza robe i iznajmljivanja plovila. Ugovorena vozarina za brod Budva takođe će biti znatno veća.

“Cijene na pomorskom tržištu su skočile i išle su nam na ruku i mi se nadamo, da kada i ovaj drugi brod Budva budemo dogovorili da ćemo povećati prihode na nekih dva i po puta u odnosu na sadašnje”, kazao je Tajić.

On je rekao da ukoliko i ubuduće prihodi Barske plovidbe budu solidni, može se razmišljati i o kupovini trajekta koji će ploviti na liniji Bar – Bari.
(kraj) sam

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije