fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVladimir Bulajić imenovan za vršioca dužnosti direktora UPC

Vladimir Bulajić imenovan za vršioca dužnosti direktora UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je na današnjoj sjednici usvojila predlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića i imenovala Vladimira Bulajića za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC).

Na sjednici je takođe prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora UPC, Rada Miloševića.

Bulajić je bio dosadašnji pomoćnik direktora UPC, odnosno rukovodilac Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, a dvije decenije radi u carinskoj službi.

Damjanović je kazao da Bulajić ima besprekornu biografiju, kao i da je procijenio da bi, imajući u vidu situaciju, neko iz carinskog dijela trebalo da obavlja tu funkciju.

Milošević je u srijedu podnio ostavku, nakon što je u subotu saslušan u svojstvu građanina u sklopu istrage o švercu cigareta.

Damjanović je kazao da je Milošević pokazao čin odgovornosti podnošenjem ostavke i dodao da apsolutno poštuje presumpciju nevinosti svih u ovom slučaju do završetka svih istražnih radnji, eventualnog procesuiranja i sudske presude.

„Apel Tužilaštvu i nadležnima da brzo, nepristrasno i neselektivno rasvijetle taj slučaj, kako ne bi bilo mrlje na UPC koja ima 1,2 hiljade zaposlenih“, dodao je Damjanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije