fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlada razriješila Odbor direktora koji je smijenio Franovića

Vlada razriješila Odbor direktora koji je smijenio Franovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je u četvrtak na sjednici smijenila sve članove Odbora direktora u Luci Bar, koji predstavljaju kapital države.

U pitanju su predsjednik Odbora Anđelko Lojpur i članovi tog tijela, Borislav Lalević i Sead Delaić, koji su nedavno donijeli odluku o smjeni Zarije Franovića sa pozicije izvršnog direktora.

Njima je Vlada krajem jula produžila mandat na godinu, ali su u septembru, nakon ostavke člana Odbora, Branislava Brankovića, bili praktično Bord u ostavci, piše Dan.

Upravo, nakon ostavke Brankovića, donesena je odluka o smjeni Franovića.

Vlada je po Zakonu o privrednim društvima, morala da imenuje novi Odbor direktora, odnosno da predloži novog četvrtog člana, ali se odlučila da smijeni kompletan Bord koji je u kompaniji od polovine 2016. godine, kada je došao i Franović.

Kap koja je prelila čašu je bio izvještaj o poslovanju za šest mjeseci ove godine, koji Odbor nije prihvatio, nakon čega je urađena i revizija.

Revizijski odbor potvrdio je nedavno Bordu Luke Bar da podaci Franovića kako je kompanija tokom šest mjeseci ove godine ostvarila profit od oko pola miliona EUR nijesu bili tačni, već da je operativni gubitak iznosio 56,4 hiljade EUR, a ukupni četiri miliona EUR.

Vlada je predložila akcionarima Luke Bar da danas na Skupštini za nove članove Borda u ime države izaberu Rasima Honsića, Vladana Radonjića, Dedu Đelovića i Vojina Žugića.

Predstavnik manjinskih akcionara je Aleksandar Jovović, koji će vjerovatno ostati da predstavlja kapital malih akcionara.

Umjesto Franovića za vršioca dužnosti je postavljen Dragan Nikezić, bivši direktor hotela Sidro.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu