fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da snažno pomogne razvoj Pljevalja

Vlada da snažno pomogne razvoj Pljevalja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zadatak nove vlade mora biti unapređenje života građana cijelog sjevernog regiona, a sa njim i važnog regionalnog centra Pljevalja, saopštio je lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

On je, u čestitki povodom 20. novembra Dana Opštine Pljevlja, naveo da je to grad sa velikim prirodnim resursima koji se domaćinskim odnosom mogu iskoristiti u dobrom pravcu ako za to postoji politička volja i iskrene namjere.

“Konačan cilj svih nas moraju biti Pljevlja kao značajan industrijski i razvojni centar zemlje, a migracija stanovništva bi se na taj način smanjila i gradu udahnuo novi talas razvoja. Pljevlja u perspektivi ne smiju biti grad iz kojeg se prirodna bogatstva krčme na druge adrese, a stanovništvo iz njega iseljava”, ocijenio je Abazović.

On je kao goruće probleme naveo i ekološke koji znatno otežavaju život građana u tom gradu i naveo da se oni moraju što hitnije rješavati.

“Pljevlja su uprkos nekim incidentalnim situacijama bila i ostala multikulturalna i tolerantna sredina za sve građane tog grada, ali i cijele Crne Gore. Ponosan sam na tu karakteristiku Pljevalja i njegovih građana. Dok koračamo tim stazama idemo pravim putem”, naveo je Abazović.

On je poručio da svim građanima, lokalnoj upravi, Skupštini Opštine Pljevlja i odbornicima još jednom čestita 20. novembar Dan Opštine Pljevlja i poželio da svaki sljedeći bude dočekan sa većim razlozima za slavlje.

Najčitanije