fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada će pomoći Institutu Igalo da premosti tešku situaciju

Vlada će pomoći Institutu Igalo da premosti tešku situaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će na elektronskoj sjednici početkom sedmice ili narednog četvrtka da učini operativnim sredstva koja će omogućiti da Institut “Simo Milošević” profunkcioniše u narednim mjesecima, najavio je premijer Dritan Abazović.

On je na sjednici Vlade kazao da je dogovor za Institut da u ovom trenutku daju finansijsku injekciju koja bi mogla da premosti akutnu tešku situaciju u toj ustanovi.

„I to pitanje ćemo riješiti i ohrabrio bih zaposlene Instituta da daju svoj maksimum da odradimo kako treba turističku sezonu i da ćemo donijeti odluke koje će trajno riješiti to pitanje“, rekao je Abazović.

On je naveo da su svi svjedoci da Vlada nijedno teško pitanje nije izbjegavala.

„Samo da bude jasno da država nije vlasnik 100 odsto Instituta, ali cijenimo ljude koji tamo rade i pacijente i zato moramo da nađemo trajno rješenje”, rekao je Abazović.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija, Ilija Vukčević, kazao je da su upoznati sa problemima i situacijom u Institutu i da im je cilj da do naredne sjednice Vlade sa resornim Ministarstvom iznađu prelazno rješenje za njegovo finansiranje, da mogu da izmire zaostale zarade i na dobar način uđu u ovu ljetnju sezonu kada će imati stabilnije finansiranje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije