fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada će pomoći da se ostvare potencijali Herceg Novog

Vlada će pomoći da se ostvare potencijali Herceg Novog

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će kroz strateške, održive i zdrave, „zelene“ projekte, pomoći da turistički, privredni i kulturni potencijali Herceg Novog budu ostvareni i pretvoreni u novu vrijednost, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je u čestitki povodom Dana Opštine Herceg Novi naveo da je je taj grad kroz lokalni parlamentarizam postao primjer slobodarske Crne Gore, ali i jedinstva u dobrim namjerama i djelovanju.

“To je opština koja je na sopstvenoj privredi i infrastrukturi, svakodnevnom životu građana, snažno osjetila nedomaćinski odnos ranijih državnih administracija. Toga više neće biti”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da ohrabruje činjenica da je isti potencijal prepoznala i Evropska unija (EU).

On je podsjetio da je šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, nedavno saopštila da Herceg Novi sprovodi 16 prekograničnih projekata koje finansira Unija, a čija vrijednost prevazilazi cifru od 17 miliona EUR.

“Vlada će vam, i u ovom dijelu, pomagati i snažiti evropske projekte opštine”, poručio je Krivokapić.

On je naveo da je Herceg Novi raskršće i stjecište kultura i kosmopolitizma.

“Vaša lokalna zajednica čuva nasljeđe utemeljeno na skladnom spoju različitosti, od vremena Stefana Tvrtka Kotromanića do naših dana. Vaše su i Jaka kula i Krvava kula, Stari sat koji pazeći prošlost, računa ono što dolazi, manastir Savina, Josif Tropović, sveti Leopold Mandić i Džemalat na Toploj, Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Mihailo Lalić, Branko Ćopić, Danilo Kiš, Zuko Džumhur, Kostić, Raičković, Bulatović, Lubarda, Milunović, Tomanović, Prijić, Dado Đurić, Tošković, Ramujkić, Živko Nikolić, sve do Voja Stanića i Luke Berberovića”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da su šetalištem Pet Danica hodali mladi Njegoš, Marko Miljanov i Simo Matavulj.

“Nemoguće je nabrojati sva imena onih koji su bili i koji su vezani za Herceg Novi, a ostavili vječni i neizbrisiv lični pečat na svjetskoj umjetničkoj sceni. Rijetko je koja opština u Crnoj Gori za sebe vezala toliko velikih imena kao što je Herceg Novi”, poručio je Krivokapić.

On je čestitao praznik gradu koji je, kako je rekao, istinska riznica različitih istorijskih epoha koje su bile, ali i najava još svjetlijih vremena koja dolaze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije