fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVikend za četvoročlanu porodicu od 100 EUR

Vikend za četvoročlanu porodicu od 100 EUR

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – U Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Ulcinjska rivijera su uveli akciju za porodični odmor, kako bi privukli domaće goste i popunili kapacitete, pri čemu vikend za četvoročlanu porodicu iznosi 100 EUR.

Predsjednik Odbora direktora te kompanije, Željko Matović, kazao je Pobjedi da u apartmanima Ulcinjske rivijere četvoročlana porodica može provesti vikend od petka ujutro do kasno u nedjelju za 100 EUR na bazi polupansiona.

“U hotelu radnim danima polupansion, odnosno doručak i večera je 26 EUR, a dnevni zakup apartmana je 60 EUR i to za pet osoba. Osim glavnog objekta smještenog u parku na raspolaganju su kućice koje imaju i 60 metara kvadratnih po ležaju okolnog vrta”, objasnio je Matović.

Na ovaj način, kako je dodao, žele privući domaćeg gosta.

“Prošlih sezona u ovo vrijeme sve je bilo puno stranih gostiju, Čeha, Kosovara, Švajcaraca i Njemaca. Ali ove godine pokušavamo da budemo makar na pozitivnoj nuli”, rekao je Matović.

Hotel je, kako je podsjetio, smješten u parku pa gosti imaju mogućnost da koriste dodatne sadržaje, kao što su tereni za mini sportove i roštilj, sadržaji za djecu i odrasle, igralište za odbojku i stoni tenis.

“Velika plaža je na svega par minuta hoda od kućica. Porodica je potpuno izdvojena i može da funkcioniše bez kontakta sa drugima”, kazao je Matović.

U ovom periodu prošle godine sve im je bilo puno.

“Sezona počinje od 15. juna, kada smo imali već 50 odsto popunjenih kapaciteta, a poslije 10. jula bili smo 100 odsto puni do 20. avgusta. Inače u Ulcinju kratko traje sezona, ali se ovo ne može porediti ni sa čim”, kazao je Matović.

On je naveo da obično goste imaju do 20. septembra, što ove godine ne mogu da planiraju niti znaju šta ih očekuje.

“Sve je na čekanju i ne očekujemo da će iko doći od stranih gostiju. Teško da će se ovo smiriti brzo, već smo ušli u pola sezone”, ocijenio je Matović.

On je rekao da su im radnici bili iz Srbije, glavni personal, ali ove godine nijesu mogli da dovedu nikoga.

“Radimo sa domaćom radnom snagom, naravno smanjeno. Dosta manje nego prošle godine, čak smo otvorili 1. juna očekujući da će se nešto desiti, doveli desetak radnika. Međutim, prve goste nam je ‘doveo’ sindikat tek 29. juna i to dosta smanjeno”, rekao je Matović dodajući da među domaćim gostima ima dosta straha.

Međutim od virusa se, kako je naveo, dosta paze i rade dezinfekciju radnog prostora svako veče. Radnici nose maske.

“Još ne znamo da li ćemo biti u gubitku. Kad bi bili na pozitivnoj nuli mi bi bili potpuno zadovoljni, ali se bojim da nećemo izdržati. Jedino uz pomoć subvencije od Vlade, moratorijuma na kredite, možemo nešto da uradimo. Gledamo sa bankom da nešto kreditno obezbijedimo da opstanemo ovu godinu. Ipak smo mi firma koja isključivo radi sezonski”, naveo je Matović.

Najčitanije