fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliki potencijal za saradnju u turizmu

Veliki potencijal za saradnju u turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Slovačka imaju veliki potencijal za saradnju u turizmu, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i aktuelne avionske konekcije sa aerodromima u Beču i Budimpešti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković i slovački ambasador Boris Gandel razgovarali su danas o mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje na planu turizma.

“Tripković Marković upoznala je ambasadora sa dosadašnjim promotivnim aktivnostima na tom tržištu i interesovanjem turističke privrede da se inteziviraju aktivnosti u cilju privlačenja slovačkih turista tokom ljetnje i zimske sezone, imajući u vidu konstantan trend rasta ostvarenog turističkog prometa u periodu prije pandemije i činjenicu da je karakteristično da oni nijesu isključivo zainteresovani za kupališni, već i za druge vidove selektivnog turizma kao što su planinski, eko, kulturni, avanturistički“, navodi se u saopštenju.

Gandel je izrazio punu spremnost Ambasade Slovačke za podršku na tom planu.

On je predložio ostvarivanje kontakta sa Nacionalnom turističkom organizacijom Slovačke u cilju daljeg povezivanja turističkih poslenika i produbljivanja saradnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Bošnjačka stranka

BS: Vlada da odbije predlog SO za Dan opštine Pljevlja

Podgorica, (MINA) – Pljevaljski odbor Bošnjačke stranke (BS) pozvao je Vladu da odbije predlog...