fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliki potencijal za partnerstvo i realizaciju zajedničkih inicijativa

Veliki potencijal za partnerstvo i realizaciju zajedničkih inicijativa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija i Asocijacija menadžera (AMM) trebalo bi, kako je saopšteno, da intenziviraju saradnju, pri čemu su saglasni o potrebama poslovne zajednice kada je u pitanju efikasnost servisa koje pruža državna uprava.

Resorna ministarka, Tamara Srzentić, danas se sastala sa predstavnicima AMM-a koje je upoznala sa aktuelnim planovima Vlade i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, sa posebnim osvrtom na ključne ciljeve u ovoj godini.

Ti ciljevi se odnose na reformu ljudskih resursa i profesionalizacije službeničkog sistema, transparentnost rada javne uprave, optimizaciju uprave, procesa i usluga usmjerenih ka potrebama građana, pokretanje inovacija, unapređenje i podsticanje razvoja digitalnog društva. Vladu kao efikasan servis, odnosno digitalna Vlada u službi svih građana, ali i na snažne i slobodne medije.

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, potpredsjednica AMM-a za oblasti liderstva i poslovnih žena, Marijana Kadić Bojanić, izvršna direktorica AMM-a, Anđela Radosavović i predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju AMM-a, Vladan Tabaš su upoznali Srzentić sa aktivnostima te asocijacije.

“Fokus je na efikasnoj upravi, razvoj ljudskih resursa i upravljačkih vještina, unapređenju rada Savjeta za saradnju sa NVO, liderstvo, poslovnim ženama i medijima, kao i na digitalnoj transformaciji”, dodaje se u saopštenju.

Srzentić se afirmativno osvrnula na napore, rezultate i prepoznatljivost koju Asocijacija ima kao poslovna organizacija i istakla njen moderan, proaktivan i konkretan pristup.

Ona je posebno kvalitetnim ocijenila aktivnosti AMM-a na polju digitalne transformacije i pozdravila novu strukturu i sastav Odbora za digitalnu transformaciju te asocijacije, u čiji rad će se uključivati. Takođe, Ministarstvo će partnerski podržati, sada već tradicionalni digitalni samit DigitalOn.

Na sastanku je dogovoreno da se razmjene ideje i konkretni planovi aktivnosti u navedenim oblastima, kako bi saradnja imala što veći stepen realizacije.

„Obostrano je ocijenjeno da postoji visok stepen saglasnosti o potrebama poslovne zajednice kada je u pitanju efikasnost, transparentnost i kvalitet servisa koje pruža državna uprava privredi i građanima, ali i da se samo interakcijom i zajedničkim pristupom uz korišćenje svih potencijala, mogu postići visoko postavljeni ciljevi“, navodi se u saopštenju.

U tom pravcu, zaključeno je da je neophodno intenzivirati saradnju, precizirati planove i aktivnosti, te pristupiti pripremi i potpisivanju protokola o saradnji između ministarstva i AMM-a, na partnerskim osnovama.

Najčitanije