fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđen poreski dug od 4,38 miliona EUR

Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđen poreski dug od 4,38 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore imaju dug za porez od 4,38 miliona EUR, a Uprava prihoda i carina (UPC) ga je utvrdila vanrednim inspekcijskim nadzorom, pišu Vijesti.

Dug se odnosi na ranije neobračunate ili pogrešno obračunate poreske obaveze u proteklih više od pet godina.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore od avgusta 2017. do aprila prošle godine bio je Danilo Orlandić, a prije njega na toj funkciji je bio Milovan Đuričković.

Uprava ove državne kompanije je izjavila žalbu Ministarstvu finansija na poresko rješenje.

”UPC je izvršila inspekcijski nadzor pravilnosti obračunavanja, prijavljivanja i plaćanja poreza i drugih dažbina za period koji je obuhvatio pet godina i četiri mjeseca – sve od 2016. do aprila prošle godine. Tokom poreske kontrole utvrđen je poreski dug po više osnova i to poreza na dobit, porez po odbitku i poreza i doprinosa za razlike u zaradama zaposlenih, a ujedno je i prihvaćen zahtjev za povraćaj poreza na dodatu vrijednost”, saopšteno je Vijestima iz Aerodroma.

Na pitanje na koji način će kompanija vratiti državi dug i da li će se prijaviti za reprogram poreskog duga u skladu sa novim zakonom, iz Aerodroma su odgovorili da će iskoristiti tu zakonsku mogućnost.

”Aerodromi Crne Gore svakako će se prijaviti za reprogram poreskog duga u skladu sa posebnim zakonom kog je usvojila Skupština u okviru paketa mjera Evropa sad. Napominjemo i da različiti subjekti, u ovom trenutku, Aerodromima Crne Gore duguju preko 11 miliona EUR”, saopštili su iz te kompanije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...