fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojene izmjene Zakona o fiskalizaciji

Usvojene izmjene Zakona o fiskalizaciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanici Skupštine usvojili su večeras predložene izmjene i dopune Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kojima se predviđa mogućnost prelaznog perioda do 1. juna naredne godine za uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije u realnom vremenu.

Vlada je usvojene izmjene utvrdila, kako je ranije objašnjeno, uvažavajući potrebe privredne zajednice.

“To bi značilo da se poreskim obveznicima, u prvih pet mjeseci naredne godine, ostavlja mogućnost izbora načina evidentiranja prometa proizvoda, odnosno usluga, uz obavezu uvođenja primjene sistema online fiskalizacije u realnom vremenu od 1. juna, za sve obveznike u skladu sa zakonom”, kazali su ranije iz Vlade.

Skupština je usvojila predložene izmjene i dopune Zakona o kreditnim institucijama i o njihovoj sanaciji, kojima se odlaže njihova primjena za 1. januar 2022. godine. Te izmjene i dopune je predložila Vlada u, kako je ranije objašnjeno, konstruktivnom dijalogu sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori.

Usvojen je i predlog izmjena Zakona o radu, kao i predlozi finansijskih planova sa planovima rada za narednu godinu agencija za elektronske medije, elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i nadzor osiguranja, Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, Agencije za nadzor osiguranja i Komisije za tržište kapitala.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...