fbpx
26.8 C
Podgorica
August 9, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessUspješne investicije iz UAE najbolji promoteri investicionog potencijala Crne Gore

Uspješne investicije iz UAE najbolji promoteri investicionog potencijala Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uspješne investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) su najbolji promoteri investicionog potencijala Crne Gore, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i dodao da žele da afirmišu državu kao sigurnu i atraktivnu destinaciju za buduća ulaganja.

Milatović se danas, u okviru prve radne posjete UAE, sastao sa predstavnicima Investicione korporacije Dubaija (ICD), koji su ujedno vlasnici Porto Montenegra, i izvršnim direktorom avio-kompanije Fly Dubai, Ghaith Al Ghaithom, koja je od petka opet uspostavila direktne letove sa Tivtom.

„Crna Gora je otvorena za investicije i nova Vlada je spremna da u punom kapacitetu pruži svu neophodnu podršku u otklanjanju potencijalnih barijera u poslovanju, kao i da poveća efikasnost u realizaciji započetih i budućih projekata“, saopštio je Milatović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da je sinergijski efekat između Vlade i investitora ključ uspjeha Crne Gore i da izvršna vlast cijeni doprinos koji su investicije iz UAE donijele Crnoj Gori do sada.

“Uspješne investicije iz UAE su najbolji promoteri investicionog potencijala Crne Gore. Želimo da afirmišemo Crnu Goru kao sigurnu i atraktivnu destinaciju za buduće investicije. Mogućnosti za ulaganje u Crnu Goru su brojne, investitorima je dobro poznat jug države, ali želimo da dodatno promovišemo potencijale i na sjeveru“, poručio je Milatović.

On je dodao da Vlada ima jasnu strategiju razvoja Crne Gore i da je članstvo u Evropskoj uniji (EU) njen najvažniji dio.

Milatović je rekao i da je siguran da će Crna Gora postati članica EU u mandatu ove Vlade, što takođe predstavlja snažan signal potencijalnim investitorima.

Predstavnici ICD-a su iskazali zadovoljstvo sastankom sa Milatovićem i naveli da ih raduje vizija i nastojanje nove Vlade da unaprijedi investicioni ambijent.

Milatović je pohvalio početak direktnih avio-linija kompanije Fly Dubai na relaciji Tivat-Dubai i kazao da postoji veliko interesovanje za privlačenje što većeg broja turista iz UAE u Crnu Goru.

„Iako je Crna Gora turistička destinacija, turisti iz ovog dijela svijeta i dalje nijesu dovoljno upoznati sa ljepotama naše zemlje“, smatra Milatović.

On je kazao da je učešće Crne Gore na Expo 2020 dobra prilika za jaču prezentaciju njenih investicionih i turističkih potencijala u UAE.

„Avio-linija između Crne Gore i Emirata je od strateškog značaja imajući u vidu da je to jedina avio-konekcija između Crne Gore i Bliskog Istoka. Stoga se nadam da će se letovi na ovoj relaciji realizovati tokom cijele godine“, poručio je Milatović.

Al Ghaith je kazao da je ovaj susret i Expo 2020 dobra prilika da se ostvari intenzivnija saradnja između crnogorske Vlade i kompanije Fly Dubai, ne samo u cilju uspostavljanja novih avio-letova, već i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

On je rekao da se već razmatra uvođenje letova tokom cijele godine, te da je optimističan da će se to realizovati u skorijem periodu.

U nastavku posjete Milatović će se sastati sa državnom ministarkom za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo-a 2020 Dubai, Rim Al Hašimi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U srijedu isključenja u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu će bez napajanja električnom energijom ostati:  Podgorica - u...