fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnaprjeđuje se bezbjednost drumskog saobraćaja

Unaprjeđuje se bezbjednost drumskog saobraćaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ograničavanjem vremena vožnje, obaveznim korišćenjem propisanih odmora i kvalitetnijom kontrolom radnog vremena vozača postiže se unaprjeđenje bezbjednosti drumskog saobraćaja, odnosno veći kvalitet upravljanja vozilom, ocijenjeno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj, Dalibor Milošević, kazao je da je značajno socijalno zakonodavstvo u drumskom prevozu odnosno značaj radnog vremena, pauza i odmora u toku radnog vremena mobilnih radnika u drumskom prevozu putnika i tereta.

On je, na prezentaciji na temu Analize radnog vremena mobilnih radnika i otkrivanje manipulacija, u organizaciji Ministarstva i kompanije Inelo iz Poljske, kazao da je značajna i upotreba uređaja za evidentiranje u drumskom prevozu, tahografa.

Milošević je podsjetio da je prije mjesec u Skupštini izglasan Predlog izmjena i dopuna zakona o radnom vremenu i pauzama u toku radnog vremena mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Radović i Bakić na turniru u Laškom

Podgorica, (MINA) - Crnogorski paraolimpijci, Filip Radović i Luka Bakić, od utorka do petka...