fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkinuto Jovanićevo rješenje o Svetom Stefanu

Ukinuto Jovanićevo rješenje o Svetom Stefanu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud je ukinuo rješenje kojim se određuje privremena mjera zabrane HG Budvanska rivijera i Ministarstvu ekonomskog razvoja da preduzmu radnje koje mogu da štete Adriatic Properties i njegovim pravima na ekskluzivitet u pogledu zakupljene imovine Amana Sveti Stefan.

Rješenje od 7. marta prošle godine donio je uhapšeni raniji predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić.

Prema saznanjima portala RTCG iz Privrednog suda, vijeće sudije Marije Adžić usvojilo je prigovor HG Budvanska rivijera i Vlade, ukinulo rješenje 7. marta i postupak vratilo na ponovno odlučivanje.

Jovanićevim rješenjem od 7. marta prošle godine zabranjeno je preduzimanje radnji koje podstiču i ohrabruju na mijenjanje ograda, instalacija, opreme i elemenata koje služe kao zaštita privatnosti i ekskluziviteta u vezi sa Svetim Stefanom, Miločerom i plažama, prenosi portal RTCG.

Po mišljenju vijeća, osporenim rješenjem nameće se nejasan zaključak kakve se radnje mogu preduzeti, nema dokaza da li su HG Budvanska rivijera i država preduzeli neke radnje u pravcu narušavanja ekskluziviteta, a posebno ako se zna da je postupak za utvrđivanje javnog interesa za ekproprijaciju katastarske parcele u državini Adriatic Properties-a pokrenula Opština Budva a ne Vlada ili Budvanska rivijera.

Pri tome nije jasno, prema ocjeni vijeća, zašto se privremena mjera određuje hotelskoj grupi Budvanska rivijera kada ona nije ugovorna strana u ugovoru kojim se određuje zakup imovine o kojoj je riječ.

Jovanićevim rješenjem od 7. marta navodi se da prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom mjerom jesu sve radnje koje mogu štetiti pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promjene prava na ekskluzivnost koju uživaju gosti rizorta.

“Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom mjerom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriatiku, uključujući i izmjene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan”, kazali su iz ove grupacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije