fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUBCG u Globalnoj sedmici novca

UBCG u Globalnoj sedmici novca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Udruženje banaka Crne Gore (UBCG) i ove godine, u okviru Evrospke sedmice novca, ima pojačane aktivnosti kroz predavanja koja će održati po školama i fakultetima podržavajući finansijsku edukaciju djece i mladih.

Iz UBCG su rekli da je globalna nedjelja novca godišnja planetarna proslava, koju je pokrenuo Child&Youth Finance international (CYFI), sa lokalnim i regionalnim događajima i aktivnostima koje imaju za cilj da inspirišu djecu i mlade da uče o novcu, štednji, stvaranju sredstava za život, zapošljavanju i postajanju preduzetnicima.

„Ovogodišnja Evropska sedmica novca traje od danas do nedjelje, kako bi se finansijskim obrazovanjem unaprijedio nivo finansijske pismenosti i omogućilo djeci, mladima i građanima sticanje finansijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu“, navodi se u saopštenju.

Iz godine u godinu aktivnosti se tematski usklađuju s aktuelnim okolnostima svjetske ekonomije.

„Moto ovogodišnjih aktivnosti je Planiraj svoj novac, zasadi svoju budućnost i fokusiran je na održivost i podizanje svijesti pojedinca u kontekstu finansijskog ponašanja prema okolini i društvu“, kazali su iz UBCG.

U UBCG su naveli da, generalno gledano, obrazovanje djece i mladih o njihovim socijalnim i ekonomskim pravima i obavezama je ključno za stvaranje generacije sposobnih odraslih ljudi koji mogu da donose mudre odluke za svoju budućnost.

„Važno je za djecu i mlade da grade pametne navike štednje od ranog djetinjstva kako bi kultivisali ključne vještine upravljanja novcem za kasnije u život“, navodi se u saopštenju.

Iz UBCG su ocijenili da razvijanje vještina za život ili dobijanje preduzetničke obuke podržava djecu i mlade da odgovorno razmišljaju o svojoj budućnosti, karijeri, da razvijaju svoje sklonosti i usavršavaju se u oblastima koje vole, a koje će im omogućiti kvalitetan život ili razvoj svoje karijere.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije