fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU utorak sastanak sa Jovanićem

U utorak sastanak sa Jovanićem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici bivših radnika Кombinata aluminijuma (KAP) sastaće se u utorak sa stečajnim sudijom i upravnikom kako bi
razgovarali o rješavanju problema beneficiranog radnog staža u stečaju za njih 350.

Stečajni sudija preduzeća je predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, dok je upravnik Veselin Perišić.

Bivši radnici okupili su se u četvrtak ispred Privrednog suda, ali su se razišli nakon što im je rečeno da Jovanić nije tu i da je za utorak zakazan sastanak, piše Dan.

Predsjednica Sindikata metalskih radnika i predstavnica radnika u pregovorima sa Vladom i Privrednim sudom, Sandra Obradović, kazala je da će radnici prekinuti sa protestima do utorka, kada je zakazan sastanak sa Jovanićem i Perišićem.

„Nakon sastanka ćemo vidjeti šta ćemo dalje raditi i koji su sledeći koraci. To će zavisiti od ishoda sastanka“, rekla je Obradović.

Radnici su tražili od Perišića da da mišljenje ili saglasnost da su zaposleni u KAP-u u stečaju radili na radnim mjestima za koja se uplaćuje beneficirani radni staž, ali on je kazao da od kada je zaključen stečaj i КAP ne postoji kao pravno lice, on ne može dati bilo kakva obavezujuća mišljenja.

Zbog toga su se bivši radnici pojavili pred Privrednim sudom i tražili sastanak sa Jovanićem i Perišićem.

Predstavnici radnika su u srijedu imali sastanak sa predstavnicima ministarstava finansija i ekonomskog razvoja, koji su kazali da će razgovarati sa Fondom PIO i vidjeti kako se može regulisati beneficirani radni staž od 2006. godine do polovine 2013. godine kada je uveden stečaj.

Za beneficije 350 radnika je potrebno oko 8,5 miliona EUR. Od tog broja njih 150
može da ode u penziju kada im se uplate beneficije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije