fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU utorak konferencija o javno-privatnom partnerstvu

U utorak konferencija o javno-privatnom partnerstvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalna konferencija o javno-privatnom partnerstvu (JPP), koju zajednički organizuju Ministarstvo finansija i Agencija za investicije Crne Gore (MIA), uz podršku programa SIGMA, odžaće se u utorak u Podgorici.

Iz MIA je saopšteno da konferencija predstavlja ključni događaj za sve aktere zainteresovane za razvoj JPP modela u regionu, jer okuplja vodeće predstavnike iz javnog i privatnog sektora, delegate iz zemalja regiona, međunarodnih organizacija, finansijskih institucija, te stručnjake koji će razmijeniti svoja iskustva i znanja o ovom značajnom modelu investiranja.

“Učesnici će tokom događaja imati priliku da saznaju o novim trendovima i mogućnostima u oblasti JPP-a, uz poseban fokus na međunarodne standarde, zakonodavne okvire i praktične aspekte implementacije JPP projekata”, navodi se u saopštenju.

Program konferencije uključuje četiri tematska panela na kojima će se detaljno analizirati ključne teme vezane za JPP.

Diskusije će obuhvatiti različite aspekte, od značajnih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja, preko inovativnih načina finansiranja, pa sve do mogućnosti implementacije JPP modela u sektorima obrazovanja, turizma i održivog razvoja, s posebnim akcentom na Crnu Goru.

Očekuje se da će konferencija pružiti platformu za stvaranje novih partnerstava i inicijativa koje će značajno doprinijeti održivom razvoju, povećanju investicija i podsticanju ekonomske saradnje na regionalnom nivou.

“Pored toga, događaj ima za cilj da ojača kapacitete javnih institucija i privatnog sektora u Crnoj Gori, te da unaprijedi implementaciju JPP modela koji je ključan za razvoj infrastrukture i unapređenje kvaliteta javnih usluga”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije