fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU novembru ročište o putu za Petijeviće

U novembru ročište o putu za Petijeviće

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ročište u Privrednom sudu povodom tužbe koju je firma Univerzal Monte pokrenula protiv države zbog puta Meljine-Petijevići, odgođeno je za novembar kako bi se obje strane upoznale sa nalazom građevinskog vještaka.

Ugovor sa kompanijom, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović, koja je 2008. izgradila put Meljine-Petijevići po aranžmanu na osnovu kog je trebalo da ga koristi 20 godina i preda Opštini Herceg Novi, sporazumno je 7. maja 2021. godine raskinula Vlada premijera Zdravka Krivokapića, nakon čega je putarina na toj dionici prestala da se naplaćuje, pišu Vijesti.

Vlada je tada zadužila Ministarstvo finansija da u budžetu za narednu godinu predvidi četiri miliona EUR za isplatu obeštećenja Univerzal Monteu. Umjesto toga, na posljednjoj sjednici Krivokapićeve Vlade 20. aprila prošle godine, donijet je zaključak da se taj novac isplati iz budžetske rezerve.

Tu obavezu Vlada Dritana Abazovića nije izvršila, već je dokumentaciju u vezi sa tim poslom proslijedila Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje, CGO

Žrtve bombardovanja Murina 25 godina bez pravde

Podgorica, (MINA) – Civilne žrtve NATO bombardovanja Murina bez pravde su 25 godina od...