fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Kotoru odmara 5,54 hiljade gostiju

U Kotoru odmara 5,54 hiljade gostiju

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Na području kotorske opštine trenutno odmara 5,54 hiljade gostiju, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Od ukupnog broja turista, 4,27 hiljada boravi u privatnom smještaju, a 1,14 hiljada u hotelima.

PR menadžerka TO Kotor, Milena Radović, kazala je za Radio Kotor da u privatnom smještaju borave pretežno gosti iz Rusije, Srbije, Turske, Velike Britanije i Njemačke.

Od ukupnog broja gostiju u hotelskom smještaju, 1,11 hiljada je stranih, a domaćih, iz Crne Gore, 24.

“Kada je riječ o stranim gostima koji borave u hotelima i njihovoj nacionalnosti, prednjače iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Švajcarske, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Turske, Kine, Izraela. U nešto manjem broju ima gostiju i iz ostalih evropskih zemalja – Italija, Španija, Austrija, Holandija, Belgija”, precizirala je Radović.

Ona je dodala da 89 gostiju boravi u hostelima, a 43 u kampovima.

Grad bilježi i dobru posjetu izletnika.

Radović je saopštila da su sezonski punktovi za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse otvoreni od osam do 15 sati, sa pauzom od 12 sati do 12 sati i 30 minuta.

Punktovi na Svetom Stasiju i Prčanju otvoreni su svim danima tokom sedmice, a u Orahovcu, Lastvi Grbaljskoj, Stolivu, Morinju, Perastu i Bigovi, radnim danima.

Kancelarija za prijavu boravka stranaca u Starom gradu, kao i Turističko informativni centar (Kameni kiosk) rade po ustaljenom radnom vremenu, svim danima u sedmici od osam do 20 sati, bez pauze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije