fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU budžetskoj rezervi 1,4 miliona

U budžetskoj rezervi 1,4 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U budžetskoj rezervi trenutno je 1,42 miliona EUR, a novac iz nje se troši zakonito, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ovogodišnjim budžetom rezerva je predviđena u iznosu od 71,2 miliona EUR. Ta sredstva služe za izmirivanje nepredviđenih ili loše planiranih troškova, dok se dio koristi kao pomoć građanima za liječenje, školovanje i druge namjene.

“U dosadašanjem periodu, sredstva su bila dominantno usmjerena na finansiranje mjera podrške privredi i građanima, kao i za osnivački kapital To Montenegra”, kazali su iz Ministarstva.

U tom resoru tvrde da se ne kasni sa plaćanjima podrške koju Vlada obezbjeđuje privrednicima.

“Svi zahtjevi koji su dostavljeni državnom trezoru su realizovani najkasnije u roku od 24 sata”, naveli su iz Ministarstva.

Na pitanje o kašnjenju u povraćaju poreza na dodatu vrijednost (PDV) privrednicima, u tom Vladinom resoru su odgovorili da se rješenja koja im po tom osnovu dostavlja Uprava prihoda i carina redovno izvršavaju.

Nije, kako dodaju, bilo kašnjenja ni u izmirivanju obaveza po pitanju isplate uvećanih zarada zdravstvenim radnicima.

“Obračun zarada za zaposlene u zdravstvu ne radi Ministarstvo finansija već samostalno javne zdravstvene ustanove, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje. Sve obračunate zarade zaposlenih u zdravstvu izmiruju se pravovremeno”, dodali su iz Ministarstva, navodeći da odluke o korišćenju sredstava iz budžetske rezerve objavljuju na sajtu Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije