fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTražili saglasnost od MKI da raspišu poziv za izbor izvršnog direktora

Tražili saglasnost od MKI da raspišu poziv za izbor izvršnog direktora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora kompanije To Montenegro tražio je saglasnost od resornog Ministarstva kapitalnih investicija da raspiše javni poziv za izbor izvršnog direktora, saopšteno je Vijestima iz nacionalnog-avio prevoznika.

Toj kompaniji danas ističe rok da otkloni nepravilnosti u postupku zasnivanja radnog odnosa sa Sašom Radovićem na poziciju vršioca dužnosti direktora kompanije, jer je prethodno Uprava za inspekcijske poslove utvrdila da je on imenovan nezakonito.

Kako su naveli iz To Montenegro, oni su u zakonskom roku iskoristili pravo na žalbu i očekuju odgovor od drugostepenog organa.

“Istovremeno, Odbor direktora je tražio saglasnost od resornog Ministarstva da raspiše javni poziv za izbor izvršnog direktora. Očekujemo da do početka naredne sedmice oglas bude objavljen na sajtu Zavoda za zapošljavanje, kao što je i propisano Zakonom o radu, sa jasno definisanim uslovima i kriterijuma potrebnim za ovu radnu poziciju, koje isključivo propisuje važeći pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta”, naveli su iz kompanije.

Kako su podsjetili, shodno Statutu, direktora imenuje Vlada nakon sprovedenog postupka javnog oglašavanja.

Oglas će biti međunarodnog karaktera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...