fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTO Montenegro raspisao javni poziv za nabavku trećeg aviona u svojoj floti

TO Montenegro raspisao javni poziv za nabavku trećeg aviona u svojoj floti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija To Montenegro, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, kreće u nabavku novog aviona, tipa Erbas A-320, ili Boing 737, saopštio je Televiziji Vijesti izvršni direktor te kompanije Predrag Todorović.

On je pojasnio da je raspisan javni poziv za nabaku aviona sa najmanje 144 sjedišta, jer su analize pokazale kako su crnogorskom tržištu potrebni avioni većeg kapaciteta.

To Montenegro trenutno ima dva aviona u sopstvenom vlasništvu, a planirano je da ovaj bude uzet u zakup od tri do osam godina, s mogućnošću produžetka ugovora.

“Prije nekoliko dana, mi smo raspisali javni poziv za nabavku većeg aviona kojeg planiramo da integrišemo u našu flotu pred iduću ljetnju turističku sezonu”, rekao je Todorović, prenosi portal Vijesti.

Todorović je kazao da je nabavka tog aviona i finansiranje planirano iz osnivačkih sredstava.

“Tako da se nadamo da ćemo za iduću sezonu biti spremni sa većim kapacitetom. Mi za iduću sezonu želimo da širimo svoju flotu, ne želimo da uđemo sa dva aviona, želimo da uđemo sa tri, ili sa četiri aviona, zavisno od situacije na tržištu”, naveo je Todorović.

Kako je kazao, mnoge analize koje su uradili u prethodnom prethodnom periodu i sa kompanijama kao što su Lufthansa, Boing, Erbas pokazuju da biznis model u Crnoj Gori sa avionima tog tipa (Embraer) praktično vrlo teško, ili gotovo nikada ne može da bude profitabilan.

“Tako da su nama za učestvovanje na ovakvom tržištu, kakvo je tržište Crne Gore, pogotovo ljeti, potrebni veći kapaciteti, i mi se već polako okrećemo ka tome”, kazao je Todorović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...