fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekomunikacioni operateri se pridružuju akciji Stop inflaciji

Telekomunikacioni operateri se pridružuju akciji Stop inflaciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akciji Stop inflaciji priključiće se i telekomunikacioni operateri, sa različitim ponudama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

On se u emisiji Link na Radiju Crne Gore saopštio da su izuzetno zadovoljni akcijom Stop inflaciji i time što je inflacija nakon sedam mjeseci dobila negativan karakter.

Najveći pad cijena, kako je rekao, osjetio se u kategorijama koje su obuhvaćene akcijom, prenosi portal RTCG.

“Građani jasno primjećuju razlike, kretanja su i na lokalnom nivou takva, a saradnja Vlade i privrede dala je još jedan podsticaj akciji i došli smo do toga da se proširila i na ostale proizvode”, rekao je Đurović i dodao da pola potrošačke korpe čini antiinflaciona.

Prema podacima trgovačkih lanaca, u prodavnicama ima dovoljno zaliha.

“Naši rafovi su uvijek bili puni, imamo žilave preduzetnike, koji su sposobni da se u svakoj situaciji snađu. Nemam informaciju da robe nedostaje, a građani sada mogu za određenu sumu novca da kupe više”, saopštio je Đurović.

On je dodao da je skoro svaka ozbiljna kompanija dio akcije, te da su se same javljale Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma.

“Glavni benefit je što se probudila društvena odgovornost kod naših privrednika i što sami iniciraju cijene i odriču se marže”, objasnio je Đurović.

On očekuje veći priliv gostiju tokom prvomajskih praznika.

Na pitanje da li smo spremi i kakva je avio-povezanost, Đurović je odgovorio da avio-povezanost nije toliko loša koliko je stanje u našim aerodromima.

“Mislim da ćemo biti dobro povezani, može i bolje, i činjenica je da je veliko interesovanje za Crnu Goru u Poljskoj, Francuskoj i u drugim zemljama”, kazao je Đurović.

Na pitanje o neradnoj nedjelji, Đurović je saopštio da će se stvari vjerovatno mijenjati.

Prema informacija koje ima, dogovor je blizu.

“Kompanije će imati određeni radni broj nedjelja koje će biti radne tokom godine, mislim da je 16. Mislim da ćemo tokom ove godine, ovog ljeta, promijeniti situaciju i da će građani moći da kupuju i nedjeljom”, najavio je Đurović i dodao da bi svi trgovački lanci bili uključeni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije