fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTehnološki sektor podigao indekse

Tehnološki sektor podigao indekse

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Dionice su porasle u ponedjeljak, a Wall Street je nastojao zadržati snažan zamah zabilježen u prvoj polovini ove godine.

Dow Jones Industrial Average kretao se blizu ravne linije, dok je S&P 500 ojačao 0,1 odsto. Nasdaq Composite napredovao je 0,6 odsto.

Tehnološke dionice Microsofta i Alphabeta trgovale su se neznatno više, zajedno s favoritom vještačke inteligencije Nvidijom, prenosi SEEbiz.

Dobici su držani pod kontrolom dok su prinosi državnih obveznica skočili. Referentni desetogodišnji prinos popeo se 14 baznih bodova na 4,481 odsto.

Dionice operatera kruzera bile su pod pritiskom jer je Beryl stigao do Kariba kao uragan 4. kategorije. Carnival je pao četiri odsto, a Royal Caribbean 1,6 odsto.

Ti potezi slijede kontinuirano uzbuđenje oko vještačke inteligencije koje je pomoglo u podizanju dionica kao što je Nvidia, koja je dovela S&P 500 do rasta od 14,5 odsto u prvom polugodištu. Nasdaq Composite ojačao je 18,1 odsto u prvoj polovini, dok je Dow Jones Industrial Average bio slabiji zbog povlačenja u drugom tromjesečju, dodavši 3,8 odsto.

Ulagači su još svjesni nedostatka tržišne širine koji i dalje muči tržište i mogao bi uticati na pomake u drugoj polovini godine, prema višem potpredsjedniku Calamos Investmentsa i stručnjaku za portfelj Josephu Cusicku. Primijetio je da samo deset dionica čini otprilike 33 odsto ukupne težine S&P 500, što je nivo nesrazmjera za koju kaže da se dogodila samo tri puta u prošlosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...