fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTaksisti odgovor čekaju do petka

Taksisti odgovor čekaju do petka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strukovni sindikat taksista Crne Gore do petka će čekati odgovor nadležnih, kojima su uputili zahtjeve, a ukoliko ga ne bude, odlučiće da li će i kako organizovati novi protest.

Prema riječima organizatora protesta u utorak, moguća je i radikalizacija, piše Dan.

Taksisti su u utorak obišli Ministarstvo finansija i Vladu, gdje su dostavili dopise, a zatim se vratili na mjesto polaska, nedaleko od upravne zgrade Plantaža, gdje su do 15 sati čekali odgovor. Oni su najavili da će eventualnu organizaciju novog protesta, ako se za njega odluče, prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), a da će u petak odlučiti o njegovoj radikalizciji.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista, Borislav Pavlović, objasnio je da je protest organizovan iz nekoliko razloga povezanih sa situacijom u auto-taksi prevozu, neradom inspekcija i rapidnim rastom sive ekonomije, koja je uništila turističku sezonu.

„Želimo da pokažemo da ima 1,5 hiljada preduzetnika koje nijesu pitali u kakvim uslovima rade. Proces fiskalizacije je problematičan iz više razloga. Prvi je što je Ministarstvo finansija promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime smo dovedeni u problem zato što nijesu pronađeni aparati koji treba da nas povežu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili, u situaciji smo da naše kase ne funkcionišu“, saopštio je Pavlović.

Taksista Dejan Junčaj je kao razloge za proteste naveo nagomilane probleme, kao što su neažurnost institucija koje brinu o njima, selektivna fiskalizacija i nemogućnost parkiranja na taksi stajalištima koja taksisti plaćaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije