fbpx
NaslovnicaGlavna vijestStrane diplomate obavijestiti o stanju javnih finansija

Strane diplomate obavijestiti o stanju javnih finansija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija Aleksandar Damjanović predložio je da taj resor pripremi informaciju o stanju javnih finansija koju bi predstavili predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava kako bi se, kako je rekao, preduprijedili razni spinovi.

„Na jedan prigodan način bismo se obratili informacijom predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava kako bi ih informisali o pravom stanju javnih finansija i iskazali otvorenost za eventualne dodatne konsultacije da bismo preduprijedili pokušaje da se kroz razne spinove tim predstavnicima serviraju netačne informacije i da se traži alibi za politička dešavanja u ovim stvarima“, rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je u državnoj kasi 190 miliona EUR.

„43. Vlada je ubjedljivo najmanje zadužila i razdužila Crnu Goru otkad je nezavisna. Stanje javnog duga na nivou od 58 odsto nijesmo imali u zadnjih 15 godina“, rekao je Abazović.

On je naveo da se servisiraju sve obaveze, kao i da će nastaviti u tom pravcu.

„Razumijem spinove, cilj je da se zemlja zaduži preko mjere“, dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima, svi parametri govore da je stanje zaista dobro i da su očekivanja koja su imali ostvarena.

„Prva stvar kada je riječ o sezoni bila je da ona prođe bez većih incidenata, a druga da se ostvare ekonomski efekti. Oni su upravo onakvi kakve smo ih najavljivali. Očekujemo dobru postsezonu i mislimo da će ova biti rekordna“, dodao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

UP: Tužilac upoznat sa incidentima na stadionu pod Goricom

Podgorica, (MINA) - Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica preduzimaju mjere u cilju utvrđivanja incidenata...