fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSSICG i AMM potpisali sporazum o saradnji

SSICG i AMM potpisali sporazum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Savjeta stranih investitora Crne Gore (SSICG) i crnogorske Asocijacije menadžera (AMM) potpisali su sporazum o saradnji u cilju, između ostalog, proučavanja pitanja i praćenje pojava i kretanja u privredi.

Sporazum su potpisali predsjednici AMM-a i SSICG-a, Budimir Raičković i Christoph Schoen.

„Sporazum je usmjeren na razmjenu znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanje i organizovanje međusobne stručne pomoći, zajedničko učestvovanje u projektima koji se finansiraju od domaćih i međunarodnih organizacija u cilju povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa, organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje“, navodi se u zajedničkom saopštenju dvije poslovne organizacije.

Sporazum je usmjeren i na promociju etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika članica AMM i SSICG.

„Ciljevi sporazuma su i poslovno povezivanje i informisanje članova potpisnica sporazuma i pomoć i podrška u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama, uz poštovanje osnovnih principa i načela sporazuma“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, fokus će biti i na međusobnu podršku, razmjenu informacija i iskustava na planu međunarodne saradnje, evropske i globalne integrativne procese, kao i što bolje pozicioniranje privrednih i menadžerskih organizacija Crne Gore na tom planu.

Raičković je naglasio da je jako važno da strani investitori prepoznaju dobar ambijent za poslovanje.

AMM i SSICG će posebno sarađivati na polju digitalne transformacije u okviru rada njihovih odbora.

Nastaviće saradnju na projektu izbora naj menadžera i preduzetnika godine, u koji je SSICG uključen od samog početka.

Schoen je kazao da se raduje intenziviranju saradnje i napomenuo da će Savjet biti partner u svim aktivnostima koje imaju za cilj stvaranje stimulativnijeg poslovnog ambijenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije