fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSporazum o saradnji u cilju kreiranja regionalne asocijacije

Sporazum o saradnji u cilju kreiranja regionalne asocijacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici udruženja mladih preduzetnika Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije potpisali su trilateralni sporazum o saradnji, koji bi trebalo da doprinese kreiranju regionalne asocijacije i mreže koja će predvoditi i oblikovati novi talas ekonomskog razvoja.

Sporazum su potpisali predstavnici Unije mladih preduzetnika Crne Gore, Asocijacije za ujedinjavanje mladih preduzetnika Sjeverne Makedonije Phoenix Rising i Udruženja mladih privrednika Srbije.

Predjsednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, Uroš Bulatović, objasnio je da je cilj uvezivanja osnaživanje mladih, prepoznavanje svih resursa koje region nudi, kao i borba za prevazilaženje izazova koji ih sprečavaju da dostignu pun potencijal.

„Ova saradnja i naša regionalna asocijacija biće otvorena za sve mlade preduzetnice i preduzetnike, kao i za sva udruženja mladih koje mogu da daju doprinos razvoju regionalne saradnje“, poručio je Bulatović.

Predjsednica Asocijacije za ujedinjavanje mladih preduzetnika Sjeverne Makedonije Phoenix Rising, Ivona Trajanovska, ocijenila je da mladi preduzetnici i preduzetnice regiona imaju ključnu i vitalnu ulogu u ekonomskom razvoju.

„Mladi preduzetnici/e koji su sami prošli trnovit put kako bi se izborili za svoje mjesto u društvu, najbolje znaju koji je najbolji put da se savladaju najteži izazovi. Shodno tome naš cilj je da ih umrežimo u zemlji, regiji i šire. Međusobna podrška, razmjena znanja i iskustva su najznacajni za napredak svakog mladog pojedinca, pa je ova zvanična saradnja naših unija od velikog značaja“, saopštila je Trajanovska.

Ona je najavila da će uskoro biti objavljeni detalji o zajedničkim projektima i aktivnostima.

Predsjednik Udruženja mladih privrednika Srbije, Nikola Vuković, rekao je da su razmjena iskustava i umrežavanje bitan dio poslovanja i razvoja, prvenstveno kod mladih.

„U Udruženju se bavimo umrežavanjem, edukacijom i podrškom mladih privrednika, kao i onih na menadžerskim pozicijama u kompanijama koji sa sobom nose preduzetnički duh. Verujemo da je umrežavanje ključ razvoja mikro i male privrede, pa smo s tim u vidu u prethodne dvije godine fokus stavili na različitim formatima događaja koji su mladima omogućili da se bolje upoznaju i razmjene iskustva“, naveo je Vuković.

On smatra da se kroz razmjenu iskustava najbolje uči i da je to iskustveno učenje često značajnije i od onoga koje se stiče formalno.

Iz Unije mladih preduzetnika Crne Gore su saopštili da će se u narednom periodu pratiti rad orgazniacija i njihove regionalne aktivnosti, te dodali da novi talas mladih mijenja poslovni ambijent.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije