fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSpajić: Unapređujemo biznis ambijent

Spajić: Unapređujemo biznis ambijent

Davos, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta, kao i pravnu sigurnost, ocijenio je premijer Milojko Spajić na sastanku sa potpredsjednikom POSCO grupe, Lijem Džejvanom.

“Nizom planiranih reformi unapređujemo biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac našoj ekonomiji” poručio je Spajić na sastanku sa Džejvanom na marginama Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Spajić je prezentovao investicione prilike i plan razvoja mreže auto-puta, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je interes iskazao POSCO imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije, ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a POSCO grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje.

Džejvan je kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljivim izvorima energije.

“Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80-ih i 90-ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu”, poručio je Džejvan.

Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Južne Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i Elektroprivrede (EPCG).

U vlasništvu POSCO Group je jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi