fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSnaženje dijaloga i ekonomske saradnje

Snaženje dijaloga i ekonomske saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlade Crne Gore i Egipta radiće na tome da se što skorije formira crnogorsko-egipatski privredni komitet i potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji, što bi doprinijelo privlačenju investitora iz te zemlje.

Crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, je na sastanku sa egipatskim kolegom, Samehom Hassanom Shoukryjem, tokom prvog dana zvanične posjete Kairu, pozdravio dinamiku aktuelne saradnje u oblasti turizma.

„Ukazano je na potrebu jačanja ekonomske saradnje i privrednih kontakata, s obzirom da za to postoje brojni potencijali, posebno u oblastima saobraćajnog povezivanja, kulture i energetike“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je naglašen značaj saradnje na polju odbrane, dok je na liniji infrastrukturnog povezivanja, posebno apostrofirano interesovanje Egipta za uspostavljanje pomorske linije Bar-Aleksandrija.

„Ovom prilikom održane su prve političke konsultacije dva ministarstva vanjskih poslova, tokom kojih su razmotreni modaliteti buduće saradnje kroz intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i unapređenje sveobuhvatnih bilateralnih i ekonomskih veza između Crne Gore i Egipta“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije