fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSkupština dala zeleno svjetlo za davanje nepokretnosti Oboda u zakup

Skupština dala zeleno svjetlo za davanje nepokretnosti Oboda u zakup

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Skupština Prijestonice Cetinje dala je danas saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da bi realizacija ugovora trebalo da u roku od dvije i po godine, između ostalog, omogući zapošljavanje najmanje 100 radnika i investiciju vrijednu deset miliona EUR.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan je, obraćajući se odbornicima, kazao da je donošenje te odluke temeljni čin, kojim istinski narodni predstavnici u Skupštini Prijestonice na djelu pokazuju da rade u javnom interesu.

Prema njegovim riječima, današnji čin je znakovit i zbog toga što se na djelu pokazuje da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda.

“Kao gradonačelnik i neko ko je privatno i profesionalno vezan za Cetinje, zadovoljan sam što se realizacijom odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda otvara šansa za zapošljavanje 100 Cetinjanki i Cetinjana u roku od dvije i po godine od potpisivanja ugovora“, dodao je Kašćelan.

On je saopštio da se Prijestonica nalazi pred potpisivanjem ugovora sa zainteresovanim investitorom i da je cijeli proces bio javan i sproveden po visoko postavljenim kriterijumima.

„Naš potencijalni budući partner će se, kako je naveo u biznis planu, baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe. Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da dobro postupamo“, kazao je Kašćelan.

Kašćelan je rekao i da je od objave informacije o potencijalnom zakupu Oboda, Prijestonica Cetinje registrovala znatno povećanje interesovanja za poslovnu saradnju i eventualna ulaganja u gradu.

Najčitanije